lunedì 3 marzo 2008

I facc de tòlla de Erba: NO COMMENT !!!

I BECCHEE DE ERBA, EL BASTARD DE GARLASCH E… EL REIINA JUNIOR

Passom la botteija, Giolinn, che gh’hoo la gora secca e dì a la reggioeura da portà chì quatter fett de salamm per faa bocca bònna.
T’ee sentuu, Giolinn, i becchee de Erba hann imparaa a caragnà… disen che hinn staa trattaa ‘me i can. Besognaria domandagh ai quatter mòrt e al Frigerio me s’hinn sentuu quand la lama l’haa tajaa la carotide, el sangu el sgorghea in di polmon e el fiaa el vegneva suu minga. Mì speri che el process el resterà “a pòrt vert”, cioè a dì che on qualsiasi cittadin italian onest e incensuraa el poeud andaa denter la gabbia e tiragh ona pesciada in di ball a l’Olli, trii s’giaffon a la Rosa e ona ripassada a tucc el collegg de difesa, i legal rampant, senza pell sora el stòmigh, i emuli del Taormina.
T’ee vist, Giolinn, el bastard de Garlasch, semper pussee cont la faccia del carognin de l’oratori, cont el mazzolin de fior da portà sora la tomba de la ex morosa? T’ee vist la mama, ona specie de Belfagor, metà estremista islamica e metà CL da corsa cont mansion de dama de SanVincenz? Come se faa cont on colp de spugna scancillaa convinzion religios, moral, autocoscienza, pietà, per ona question de pura convenienza (…gh’hoo el fioeu laureaa e innocent…)? E quand on doman tucc el vegnerà a la lus? Perché tucc el vegnerà a la lus…
E, Giolinn, emm finì la settimana cont el Reiina Junior, te l’è vist?, su la porta de la prison, sbarbaa e pront per andaa in discoteca (el gust l’è quell di terroni, el bon gust el se inventa minga da la sira a la mattina…). Gh’eren lì anca duu secondin che el rimireven e, scommetti, gh’hann basaa anca i man. El palazzi el s’è scosà cont i italiani: ona presa per el cuu, Giolinn, denter la presa per el cuu.
Passa la botteija, andemm…...


El Pier

Nessun commento: